Állami támogatás

Jelentkezés és állami támogatás

Az „Online jelentkezés” gomb megnyomásával tudsz az E-Learning „B”kategóriás képzésre jelentkezni.

A teljes regisztráció 3 fő lépésből áll.

  1. Képzés kiválasztása
  2. Regisztráció (felhasználónév, jelszó, e-mail cím megadása):
    A regisztrációs adatok megadásánál törekedj arra, hogy valós e-mail címet és számodra megjegyezhető adatokat – felhasználónév, jelszó – adj meg.
  3. Személyes- és okmányadatok, nyilatkozat megadása a vizsgaközpont számára:
    A személyes- és okmányadatok megadásának gördülékennyé tételéhez készítsd elő azonosító okmányaidat, esetlegesen már meglévő vezetői engedélyedet. Ügyelj a pontos adatmegadásra, mert helytelen adatok megadása esetén a vizsgaközpont megtagadhatja a vizsgára jelentkezésedet, illetve ismételt tanfolyam elvégzésére is kötelezhet. Fontos! Az Orvosi Alkalmassági vizsgálattal rendelkezik-e? kérdésnél jelöld be az IGEN-t, a rendszer csak az IGEN válasz után engedi tovább a jelentkezésed. Az Orvosi Alkalmassági igazolást a KRESZ vizsgára jelentkezésig elegendő lesz pótolnod.

A teljes regisztráció befejeztével bankkártyád segítségével (simplepay) befizetheted az oktatás kezdő díját, így azonnal megkezdheted a tanulást!

Ha banki átutalással fizetsz, az összeg beérkezését követően aktiváljuk a hozzáférésedet, így a tanulás megkezdésével néhány napot várnod kell. K&H bank számlaszáma: 10402805-50526974-85871009

Lehetőséged van még személyesen, készpénzben vagy bankkártyával is befizetned a képzésed díját ügyfélszolgálatunkon. Elérhetőségeink!

e-Titán tanulói regisztráció folyamat leírása
e-Titán tanulói kézikönyv

A közlekedési alapismeretek tanfolyam és vizsga díjához nyújtott támogatásról

Tájékoztatjuk, hogy a Kormány 55/2018. (III. 23.) Korm. rendelete módosult, miszerint a 2018. július 1-jét követően a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez szükséges, sikeresen letett elméleti vizsga díjához, illetve a hozzá kapcsolódó elméleti tanfolyam díjához támogatás igényelhető. A módosított rendelet (146/2020. (IV. 22.) szerint az igénylésre jogosultak köre bővült, így 2020. július 1-jét követően további személyek is részesülhetnek a támogatásban.

A támogatást az a személy veheti igénybe, aki a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez szükséges sikeres elméleti vizsgáját

  • 2018. július 1-jét követően tette le, és a sikeres vizsga napján a 20. életévét még nem töltötte be

vagy,

  • 2020. július 1-jét követően tette le és a vizsga időpontjában igazolhatóan egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény szerinti csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban vagy a családok támogatásáról szóló törvény szerinti gyermekgondozást segítő ellátásban részesült.

A támogatás összege az elméleti tanfolyam díjának és a sikeres elméleti vizsga hatósági díjának ténylegesen megfizetett összege, de legfeljebb 25 000 Ft.

A kérelem benyújtásához szükséges űrlapot innen töltheti le, melyet postai úton vagy ügyfélkapuval rendelkezőknek elektronikus úton kell eljuttatnia a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság részére.

A kérvény benyújtásával egyidejűleg mellékelnie kell a díjak megfizetését igazoló dokumentumokat is. Az ELIT Autósiskola Szeged valamennyi díjfizetésről a megadott számlázási névre szóló elektronikus pénzügyi bizonylatot állít ki, melyeket e-mailen megküld a tanulónak, illetve az e-Titán Oktatórendszerbe belépve, a tanuló egyéni pénzügyi felületéről letölthetőek.

A benyújtott kérelmet a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság bírálja el.

© 2023 Elit Autósiskola Szeged. All Rights Reserved.